Hírek

„Látássérültet nem…?”
január 22nd, 2015Általános hírek

A kereskedelmi céggel történt első egyeztetés során gyorsan elhangzott a nem először hallott kulcsmondat: megváltozott munkaképességű dolgozót felvennének, de látássérültet nem. Nem sokkal ezután az egyeztetés után keresett fel minket Tibor, aki komoly kereskedelmi, csoportvezetői tapasztalattal a háta mögött, ám az egyéb betegségei mellett az egyik szemére szinte teljes vaksággal szeretett volna munkát találni. Mire az Alapítványhoz eljutott, sok helyről elutasították már, ezért kezdett egyre lehangoltabbá válni. Az első gondolatunk a nemrég megismert kereskedelmi cég megkeresése volt az említett kikötés – „csak látássérültet ne” – ellenére is. Megkerestem cég HR vezetőjét Tibor önéletrajzával. Az önéletrajzban szereplő szakmai tapasztalatok láttán a vállalat szakembere is elkezdett mérlegelni, s nyitottá vált arra, hogy megismerje, Tibor számára miben jelent és miben nem jelent korlátozást a látássérülése, s ez mennyiben befolyásolja a munkakör betöltésében.

Néhány nap múlva már maga Tibor hívott, hogy behívták interjúra a cég egyik boltjába, ahol a boltvezető nagyon örült szakmai tudásának, tapasztalatainak. Tibor tehát a cég felelősségteljes, hasznos munkatársa lett. Többször elmondta, hogy érzi, tapasztalja, hogy megbecsülik, s ő mindent meg is tesz azért, hogy erre rászolgáljon, hiszen a korábbi munkahelyein megtanulta, hogy hogyan legyen egy cég lojális, megbízható munkatársa. Azóta csak a látása változott, ezen hozzáállása nem – sőt…

Sokszor tapasztaljuk munkánk során, hogy a látássérüléssel járó fokozott baleseti kockázat, az ismeretlentől való félelem miatt elzárkóznak a munkáltatók a látássérült munkavállalóktól. Ezekben a helyzetekben is meg kell találnunk azokat a pontokat, ahol nyitottá válhatnak arra, hogy megalapozatlan elképzeléseiket, bizonytalanságaikat félretéve megismerjék egy-egy ember korlátai ellenére is meglevő tapasztalatait, készségeit, értékeit.

 

Kreatív Formák Alapítvány, Szeged