Hírek

Pályaorientációs konzulens képzés
január 27th, 2015Általános hírek

A Fehér Bot Alapítvány 12 dolgozója, köztük az AMSZ-2014/LFR program megvalósítói közül 4 fő vett részt a TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt keretében szervezett és támogatott Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzésen.

A képzés 30 óra alatt valósult meg, 10 óra e-learning és 20 óra tréning formájában. Tananyagegységei a következők voltak:

  1. Pályaorientációs alapismeretek
  2. Pályakonzultáció gyakorlati alapjai
  3. Önismeret jelentősége a pályaorientációban
  4. Pályaismeret jelentősége a pályaorientációban
  5. Munkaerő-piaci ismeretek jelentősége a pályaorientációban

Mivel a képzés szervezői zárt csoportot alakítottak ki részünkre, így a Hajdúszoboszlón megtartott tréning, mely során főként a gyakorlatorientáltságnak köszönhetően számos új, hasznos ismeretet szereztünk, még a legrégebbi munkatársak is, egyben csapatépítő tréning is volt.

A fent nevezett projekt keretében létrehozták a Nemzeti Pályaorientációs Portált, mely a http://eletpalya.munka.hu/ oldalon érhető el.

Munkatársaimmal csak ajánlani tudjuk a tanácsadóknak, mivel számos olyan információt és kérdőívet tartalmaz, melyek használhatók az ügyfelek munkavállalásra való felkészítési folyamata során is.

 

Fehér Bot Alapítvány